
تولید محتوای با کیفیت ، یکی از مهم ترین اصول و ارکان موفقیت وب سایت شما می باشد . ما در این مقاله قصد داریم نکات کلیدی تولید محتوا را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید با رعایت کردن این نکات ، کیفیت محتوای وب سایت خود را افزایش دهید .
اگر نویسنده هستید و در حوزه تولید محتوا فعالیت می کنید و یا اگر فعالیت خود را در زمینه مارکتینگ و کپی رایتینگ می دانید با همراه باشید تا نکات ارزشمندی را برای شما شرح دهیم.
در بیان نوشتههایتان یک سیر منطقی در پیش بگیرید.
خود را جای خواننده بگذارید و ببینید با مطالعه این محتوا چه سؤالهایی ممکن است برایتان پیش آید. سعی کنید پاسخ به آن سؤالها را نیز به متن خود اضافه کنید. مخصوصاً برای معرفی محصولات و خدمات، این نکته بسیار تعیینکننده است. مهم است که بتوانید سؤالات احتمالی را پیشبینی کنید و یا اطلاعاتی از مشتری در این رابطه تهیه کنید و جوابهای حسابشده و دقیق و کامل را، در محتوای خود بگنجانید. به یاد داشته باشید که محتوایی جذاب است که همیشه یک قدم از ذهن خواننده جلوتر باشد.
در تولید محتوا از اعداد استفاده کنید.
بنا به پژوهشی که در مدرسه کسبوکار استنفورد انجام شد، استفاده از اعداد مخصوصاً در عنوان بسیار مؤثر است. بهتر است بهجای نوشتن اعداد به فارسی از نمایش عدد بهصورت ریاضی استفاده کنید. همچنین آمارها نشان میدهند که هر چه عدد بهکاررفته در عنوان بیشتر باشد، نرخ کلیک بیشتر میشود.
محتوای متنی کمیاب بنویسید
در تیم تاکیپی متشکل از جمعی از نویسندگان محتوا و کپی رایترهای خوب، تحقیقاتی درباره اینکه چه پستهایی در شبکه های اجتماعی بیشترین طرفدار و نشر مجدد را دارد، انجام شد. نتیجه این تحقیق نشان داد که استفاده از کلمات منفی مخصوصاً در عنوان محتوا ، توجه مخاطبان بیشتری را جلب میکند. جمله “۱۰ کار که در تابستان نباید انجام دهید!” نمونهای ساده است که این ترفند را نشان میدهد.
محتوای تعجبآمیز تولید کنید!
تفکر خارج از چارچوب میتواند محتوای شما را به اثری خارقالعاده تبدیل کند. این روش ضمن جلبتوجه مخاطب، او را به دنبال کردن مطلب ترغیب میکند. بر اساس تحقیقات پژوهشگران در زمینههای روانشناسی، تاثیر محتوا یا هر چیز پیشبینینشده بهمراتب بیشتر از چیزهایی است که برایمان قابل پیشبینی است. بنابراین از قدرت شگفتزده کردن مخاطب استفاده کنید. فراموش نکنید حتی اگر نظر مخاطب، این باشد که به موضوع شما علاقهمند نیست و یا موضوع دیگری را بیشتر دوست دارد، تحقیقات نشان میدهد که خارقالعاده نویسی توجه او را به نوشته شما بیشتر از نوشته عادی با موضوع موردعلاقهاش جلب خواهد کرد.
در ویرایش متن را مختصر کنید و منظور خود را در کلمات کمتری بگنجانید.
ویرایش جزء مراحل مهم کپی رایتینگ است. کپیرایترهای ماهر زمان زیادی را صرف ویرایش متنهای خود میکنند. بارها آن را میخوانند و تغییر میدهند. سعی میکنند که دقیقاً همان منظورها را در جملات کوتاهتر بیان کنند. خیلی مواقع اکثر نکاتی که گفتیم در تولید یک محتوا محقق نمیشود و درواقع با ویرایش مکرر آن است که میتوانید این ویژگیها را به متنتان اضافه کنید.
۲ راهکار مفید جهت مختصر نویسی در تولید محتوا
ترکیب جملات
خیلی اوقات میتوان کلمات چند جمله را با حفظ چند کلمه کلیدی که منظور را منتقل میکند ترکیب کرد. حذف افعال به قرینه نیز مؤثر است.
حذف کلمات تکراری و یا هممعنی
تکرار معانی ذهن خواننده را خسته میکند.
ادی شیلر، ازجمله نگارندههای ماهر در زمینهٔ کپیرایتینگ ، در نوشتهای جذاب به معرفی خود پرداخته است. این نوشته نمونه خوبی است که در آن نکات بارز یک کپیرایتینگ خوب، مانند جملات کوتاه و استفاده بجا و خلاقانه از تصاویر و گیف ها و … را میتوان دید.
-
راهکارهای مهم در تولید محتوا
یکی از مشخصه های نوشته ی مفید و با کیفیت ، خوانده شدن کامل محتوای شما توسط مخاطب می باشد.نوشته شما برای اینکه تاثیرات خود را بر روی مخاطب بگذارد نیازمند ویژگی هاییست که در ادامه مطلب به آن ها اشاره خواهیم کرد.زمان حضور کاربر بر روی وب سایت شما ، تاثیر مستقیمی بر روی سئو سایت شما و رتبه بندی گوگل خواهد گذشت .
- به عنوان یک کارشناس تولید محتوا همیشه در حال مطالعه باشید.محتواهای وب سایت های موفق را بخوانید و با روند کاری آنها آشنا شوید.
- نویسنده های تولید محتوای موفق و نام آشنا را بشناسید و کار آنها را دنبال کنید .
- به یاد داشته باشید نوشته و محتوای شما می بایست برای مخاطب جذاب باشد .
- نکات کلیدی تولید محتوا
- یک شروع طوفانی
نوشته خود را طوفانی آغاز کنید و مخاطب خود را جذب نوشته خود کنید . شروع نوشته ی شما باید ماهرانه باشد. لزومی ندارد که جمله اولیه شما دقیقاً با عنوان و یا موضوع مطلبی که میخواهید در ادامه به آن بپردازید در ارتباط باشد. بیشتر از هر چیز باید هدفتان جلب توجه و انگیزه مخاطب به خواندن محتوا باشد. سه ویژگی زیر، ویژگیهایی است که استفاده از آنها در جملات ابتدایی مؤثر است.
-
مختصر نویسی
اگر به متنهای نگارندههای حرفهای نگاهی بیندازید، خواهید دید که جملات ابتدایی را معمولاً کوتاه انتخاب میکنند. حتی گاهی از عبارت کوتاهی بهجای جمله استفاده میکنند و یا با استفاده از یک جمله تکمیلنشده، خواننده را به خواندن جملات بعدی دعوت میکنند.
-
گفتوگو
شروع متن با بیان مکالمه بین دو نفر و یا بهصورت گفتوگوی مستقیم با خواننده میتواند به گیرایی محتوای شما اضافه کند. حس ارتباط و صمیمیت را منتقل کند و یا خواننده را در فضای احساسی جدیدی وارد کند.
جملات مبهم و یا سؤالبرانگیز
اگر جملات ابتدایی شما دربرگیرنده سؤال باشد و یا ابهامی در جمله وجود داشته باشد، احتمال اینکه خواننده به خواندن ادامه مطلب ترغیب شود، بیشتر خواهد بود.
پاراگراف اول ، نجات دهنده محتوا
در پاراگراف ابتدایی نوشتههایی که بیشتر اهداف آموزشی دارند، سعی کنید مخاطب را در جریان کلیت موضوع مورد بحث در آن متن قرار دهید. در نگارش این سبک مطالب، ضمن حفظ جذابیت و بیان اهمیت محتوا، باید چارچوب خوبی برای نوشتار خود ارائه دهید، تا خواننده بداند در ادامه با چه موضوعاتی روبهرو خواهد شد.
ارتباط با مخاطب
هدف از انتشار محتوا برقراری ارتباط و آشنایی مخاطب با شما و محصولات شما است. بنابراین در صورتی خواننده جذب نوشته شما میشود که تمایل شما به برقراری ارتباط را از محتوا درک کند. برقراری ارتباط یک نیاز طبیعی است. خواننده در صورتی به خواندن ادامه محتوا مشتاق خواهد بود که او را مخاطب قرار داده باشید، محترم شمرده و به این نیاز پاسخ داده باشید.
برای برقراری ارتباط مؤثر با خواننده، فردی را بهعنوان خواننده نوعی در ذهن خود در نظر بگیرید. به این فکر کنید که این فرد احتمالاً چه شغلی دارد و چندساله است؟ در نظر گرفتن همه این نکات به شما در نگارش مناسب کمک میکند.
برای ایجاد هماهنگی ذهنی مخاطب (harmonizing) با محتوا نکات زیر را در نظر بگیرید:
دقت: در مطلب خود از آمار و ارقام و یا قوانین اثباتشده استفاده کنید.
جذابیت: مثل یک داستان جذاب و چالشی که مخاطب را با خود همراه میکند و مخاطب را تا انتهای داستان همراه خود میبرد، محتوا تولید کنید.
آموزنده: با آموزش نکات علمی یا تجربی در هر زمینهای، محتوای خود را ارزشمند کنید.
-
با برانگیختن کنجکاوی، خواننده را به مطالعه تا انتها دعوت کنید.
با ایجاد سؤال برای خواننده و برانگیختن حس کنجکاوی او میتوانید او را تا انتهای متن مشتاق نگه دارید. اگر چاشنی کنجکاوی را به محتوای خود اضافه نکنید، خواننده کمی بعد از شروع متن، هیجان خود را از دست میدهد و خواندن محتوا را رها میکند. شما میتوانید از تئوری “دانه کنجکاوی” در این زمینه استفاده کنید.کاربرد این تئوری به این صورت است که در انتهای هر تعداد از پاراگرافهای متن، یک جمله کوتاه قرار دهید. آن جمله باید حاوی دلیلی برای خواندن پاراگراف بعد باشد.