USER EXPERIENCE یا به فارسی تجربه کاربری ، همانطور که مشخص است در مورد تجربه ایست که کاربر نسبت به وب سایت شما کسب می کند.تجربه کاربری شامل سرعت وب سایت شما ، چیدمان و سایت مپ ، راحتی کاربر و … می باشد .
ما در گذشته اطلاعات جامع و کاملی را در مورد UX و UI در اختیار شما قرار دادیم . اما در این مقاله قصد داریم در مورد نکاتی بحث کنیم که تجربه کاربری را می تواند بهبود ببخشد و در نتیجه بر روی بازدید وب سایت شما تاثیر مستقیم بگذارد .
تحلیل رفتار کاربر توسط گوگل یکی از مهم ترین فاکتورهای رنکینگ دهی به سایت می باشد .دقت داشته باشید UX تاثیر مستقیم بر روی رفتار کاربر در سابت شما دارد .
در سئو ؛ اهمیت بک لینک ها ، محتوای با کیفیت و کلیدواژه ها از ارکان اصلی بهینه سازی سایت هستند .اما چقدر با الگوریتم های گوگل آشنا هستید ؟ تا به حال الگوریتم rankbrain را شنیده اید ؟ اطلاعاتی راجع به این الگوریتم دارید ؟ rankbrain در واقع الگوریتم ماشین لرنینگ گوگل می باشد که تحت تاثیر معیارهای رفتاری کاربران در مقابل وب سایت شما ، می باشد .این الگوریتم در عمل با محتوا ، بک لینک و کلمات کلیدی کاری ندارد و تمام توجه آن به رفتار کاربران می باشد .
ما در این مقاله ، نکاتی را توضیح می دهیم که بتوانید رفتار کاربران بر روی وب سایت خودتان را بهبود ببخشید و به اصطلاح با الگوریتم rankbrain همگام شوید .
سازگاری با موبایل
وب سایت خود را یک وب سایت واکنش گرا طراحی کنید.با گسترش گوشی های هوشمند و در دسترس بودن تبلت ها برای همه افراد و تعداد بسیار زیاد کاربرانی که وب سایت ها را از طریق گوشی های هوشمند مشاهده می کنند ، حتما در طراحی وب سایت خود این موضوع را جدی بگیرید .
حتی اگر شما به گوگل هم توجه نکنید باید بدانید که اگر می خواهید کاربران موبایل در وبسایت شما احساس راحتی داشته باشند و محصولات و خدمات شما را خریداری کنند باید تجربه ی کاربری جالب توجهی در اختیار آن ها قرار دهید. چند نکته ی زیر را حتما در نظر داشته باشید.
از طراحی سایت رسپانسیو استفاده کنید.
اطمینان حاصل کنید که کاربران موبایل می توانند به راحتی محتوای سایت شما را بخوانند.
اطمینان حاصل کنید که تمام فرمت ها و موارد داخل محتوا به درستی به کاربر موبایل نمایش داده می شوند.
متادیتا صفحات خود را متناسب با موبایل و دسکتاپ بنویسید.
اطمینان حاصل کنید سایت مپ شما روی صفحات موبایل قابل دسترسی است
سرعت وب سایت خود را بهینه سازی کنید
یکی دیگر از ارکان موفقیت وب سایت شما و جذب کاربر ، سرعت وب سایت شماست .تنها 1 ثانیه تاخیر در بارگزاری وب سایت ، 7 درصد نرخ تبدیل را کاهش می دهد و 40 درصد افراد ، بلافاصله صفحات وب سایت هایی که با تاخیر بارگزاری می شوند را ترک می کنند .
شما می توانید از طریق راه های زیر سرعت سایت خود را بالاتر ببرید.
از Caching یا کش کردن داده های سایت استفاده کنید.
از CDN استفاده کنید.
کدها و پلاگین های غیرضروری را حذف کنید.
عکس های خود را کم حجم تر کنید.
تصاویر پس زمینه را با کدهای CSS ترکیب کنید.
جاوااسکریپت و سی اس اس خود را کم حجم تر کنید.
معماری وب سایت
یکی از دیگر از مواردی که برای موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل در درجه ی اهمیت بالاتری قرار دارد معماری سایت است که باید هم استفاده از سایت و هم ایندکس شدن آن در گوگل راحت تر باشد.
برای اینکه معماری سایت خود را بهبود ببخشید موارد زیر را حتما لحاظ کنید.
منوی کاربری را ساده ، واضح و دردسترس قرار دهید.
لینک ها و صفحات کلیدی را مشخص کنید و اجازه ندهید صفحات شما بدون لینک باشند.
صفحات را به نحوی به هم متصل کنید.
جستجو در سایت را راحت تر کنید و دسته بندی های والد و زیردسته ها را به دقت مشخص کنید.
سایتی که معماری خوبی داشته باشد نه تنها برای کاربران راحت تر و در دسترس تر است بلکه موتورهای جستجو هم به راحتی می توانند صفحات آن را شناسایی و ایندکس کنند.
از منوی راهبر BreadCrumb استفاده کنید.
بردکرامب مسیر صفحات را در بالای صفحه نشان می دهد و بسیاری از وبسایت ها از آن استفاده می کنند. در وهله ی اول این مسیر باعث می شود تا کاربران بتوانند در هر لحظه مسیری که داخل سایت طی کرده اند را ببینند. از طرفی برای گوگل هم راحت تر است تا معماری سایت را تشخیص دهد و دسته های اصلی و زیردسته ها و محصولات را به نمایش بگذارد. این کار در اکثر وبسایت ها انجام می شود و روی تجربه ی کاربری تاثیر بسیار زیادی دارد. مخصوصا اگر تعداد صفحات و دسته بندی های شما زیاد باشد داشتن بردکرامب ضروری است.
روی خوانایی محتوا کار کنید
محتوایی که خوانده نشود و یا به درستی خوانده نشود ارزشی ندارد. در حقیقت خوانایی مستقیما روی سئو سایت تاثیر دارد چرا که در گایدلاین هایی که خود گوگل برای کیفیت محتوا منتشر کرده است این موارد ذکر شده اند. از روش های زیر برای بالا بردن خوانایی محتوای خود استفاده کنید.
اطمینان حاصل کنید که فرمت محتوا و قالب نوشتاری آن کاملا استاندارد است. از زیرهدینگ ها، بولت پوینت ها، لیست عددی و هر چیز دیگری استفاده کنید تا محتوای شما بهتر دیده شود.
از پاراگراف های کوتاه استفاده کنید و از متن های طولانی خسته کننده دوری کنید.
روی گرامر و قواعد زبانی محتوا کار کنید، غلط های املایی نداشته باشید و ساختار محتوای خود را منظم تر بچینید.
جمع بندی
UX یا تجربه ی کاربری به یکی از بحث های داغ در دنیای دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است و بسیاری از کسب و کارها برای بهبود نرخ تبدیل خود از افراد خبره در این زمینه کمک می گیرند کمپین های CRO هم که جزو ترندهای دنیای آنلاین است بیشتر روی این قضیه متمرکز است. ما در این مقاله شاهد آن بودیم که تجربه کاربری مستقیما با سئو سایت هم در ارتباط است. از نکات و موارد گفته شده در بالا استفاده کنید تا سایتی پربازدید داشته باشید و کاربران از بودن در آن احساس بهتری داشته باشند.