سئو و بهینه سازی

سئو منفی چیست و راهکارهای مقابله با سئو منفی

سئو منفی چیست؟
سئو منفی چیست و راهکارهای مقابله با سئو منفی

سئو منفی چیست و راهکارهای مقابله با سئو منفی

سئو search engine optimization  به فارسی بهینه سازی موتور جستجو ، شامل تکنیک هایی می باشد برای افزایش رتبه سایت شما در گوگل . بسیاری از شما برای یک بار هم که شده اسم سئو را جایی خوانده اید و یا شنیده اید ؛ اما چقدر  درباره سئو منفی اطلاعات دارید و راهکارهای مقابله با سئو منفی را می شناسید . با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و کاملی در باره سئو منفی و راهکار های مقابله با آن را در اختیار شما بگذاریم .

نفوذ هکرها

هکرها افرادی هستند که کارشان نفوذ غیرمجاز به سایت‌های دیگران به‌منظور دزدیدن یا تخریب اطلاعات آن‌ها می‌باشند و برای بازگرداندن آن‌ها از مالک سایت باج می‌گیرند. ازاین‌رو، امنیت مهم‌ترین عامل در هر وب‌سایت است.

هکرها زمانی که بتوانند یک باگ در سایت شما پیدا کنند، به هیچی رحم نکرده و سریعاً همه‌چیز را به می‌ریزند که این خود نمونه‌ای از سئو منفی است، مسئله‌ای که اصلاً دست شما نیست ولی باید با استفاده از تکنیک‌هایی جلوی ورود آن‌ها را گرفته و سریعاً بعد از هر حمله، اقدام به بازسازی سایت خود کنید.

هکرها ممکن است که تاکتیک‌های زیر را به جهت سئو منفی در سایت شما به کار بگیرند:

  • قرار دادن محتواهای ضعیف یا کدهای مخرب در بخش‌هایی از سایت شما
  • قرار دادن محتواهای از سایت‌های دیگران به‌صورت کاملاً کپی شده که باعث جریمه سایتتان می‌شود.
  • قرار دادن لینک‌های مخرب و اسپم شده
  • حذف کردن لینک‌ها و عکس‌های سایت
  • مخفی کردن کدهای HTML5 که ازنظر سئو یک جرم تلقی می‌شود.

اما باید چه‌کار کرد که جلوی نفوذ هکرها گرفت؟

اگر از ورد پرس استفاده می‌کنید، بهتر است که پلاگین Google Authenticator که پسورد دومرحله‌ای تولید می‌کند را نیز به کار بگیرید. هر موقع که شما قصد وارد شدن را داشته باشید، گوگل کد خاص و یک‌بارمصرفی را به گوشی شما ارسال می‌کند.

پسوردهای قوی و ترکیبی از اعداد و حروف را به کار ببرید و هرچند وقت یک‌بار آن را تغییر دهید.

از تمامی فایل های سایت خود یک نسخه پشتیبان بگیرید و آن را آخر هرروز به‌روزرسانی کنید.

اگر کاربران سایت شما این اجازه رادارند که فایل‌هایی را درسایت آپلود کنند، حتماً با هماهنگی شرکت هاستینگ خود، آنتی‌ویروس قوی را نصب نمایید.

در آخر توصیه می‌شود که حتماً یک مشاوره امنیت داشته باشید. هکرها ساعت کاری ندارند و هرلحظه ممکن است که به هر سایتی نیز حمله کنند.

نشانه هایی از سئو سیاه بر وب سایت شما

ابزارهایی مانند googlewebmaster در اختیار مدیران وب سایتها قرار گرفته که به کمک آن ها می توان رفتارهای مشکوک دیگران برای ایجاد سئو منفی در سایت خود را شناسایی کنند .نمونه هایی از نشانه هایی که ممکن است نمایانگر این حملات باشند را با هم مرور می کنیم .

مزرعه لینک و لینک های اسپم شده

یکی از روش‌های دریافت بک لینک نیز استفاده از مزرعه لینک است. اگر به‌ درستی از قانون این مزرعه استفاده کنید، می‌توانید باعث افزایش رتبه سایت شما شود ولی متأسفانه این اتفاق خیلی کم می‌افتد. در مزرعه لینک، انواع لینک‌های مختلف مانند لینک‌های اسپم شده و غیره وجود دارد و سایت شما ناخودآگاه از این سایت‌ها بک لینک دریافت می‌کند.

درواقع اسپمرها که چنین لینک‌هایی را ایجاد می‌کنند، با ثبت سایت شما و انکل تکست سعی می‌کنند که به سایت شما لینک بدهند. برای اینکه سایت‌های آن‌ها از محتویات ضعیفی یا کپی شده برخوردار است، سایت شما نیز جریمه خواهد شد.

اما چگونه از این مسئله در امان باشیم؟ این نکته را بهتر است بدانید که در امان بودن کامل از سئو منفی به‌هیچ‌ وجه در دست و قدرت شما نیست و همیشه لینک‌هایی وجود دارند که بخواهند به سایت شما لینک بدهند. اولین مسئله‌این است که سعی کنید اگر قصد ایجاد مزرعه لینک دارید، حتماً با سایت‌های مشابه خود و دارای رتبه بالا این کار را انجام دهید و بعد اینکه همیشه از طریق گوگل وبمستر، ورودی‌ها را بررسی کنید و هرکدام به نظر شما مشکوک آمد را سریعاً خودتان اسپم یا حذف کنید.

  • دریافت تعداد زیادی بک لینک از دامنه های غیر متعارف مانند .p , .biz و .. .
  • دریافت بک لینک از سایت های غیر اخلاقی
  • دریافت بک لینک از وب لاگهای غیر مرتبط

در موارد بالا برای دریافت این لینک ها هزینه زیادی پرداخت نمی شود و حتی تعدادی از آنها نیز رایگان هستند . پس رقیب شما به راحتی و با پرداخت هزینه ای اندک می تواند تعداد زیادی بک لینک نامناسب به وب سایت شما سرریز کند که در بدترین حالت حذف سایت از نتایج موتور جستجو گوگل است .

امنیت وب سایت و نظر موتور جستجو در این رابطه برای هر سایتی که خواستار دستیابی به موفقیت است بسیار مهم می باشد .

سئو منفی چیست؟

لیست سیاهی در موتور های جستجو قرار دارد که بعضی اوقات وب سایتهایی را در خود جای می دهد.علل مختلفی مانند بعضی تغییرات در محتوا ، ساختار و لینک های ورودی به وب سایت و … می تواند در این موضوع دخیل باشند . کارهایی که باعث اسپم شناخته شدن وب سایت ها می شود و روش های غیر مفید برای بهبود رتبه سایت های هستند سئو منفی و یا سئو سیاه می گویند .

تمام الگوریتم های موتورهای جستجو بر مبنایی طراحی شده اند که هیچ کاربری نتواند سایت دیگری را اسپم کند و تنها بر روی رتبه بندی سایت خود تاثیر بگذارد .

بعد از الگوریتم گوگل پنگوئن بود که مدیران سایت های اینترنتی می توانند بر روی سایت رقبای خود تاثیر بگذارند . یک نمونه از این موضوع : ایجاد لینک به سایت رقیبتان در وب سایتی است که می دانید از نظر گوگل اسپم شناخته شده است.

گوگل برای رفع این مشکل الگوریتم خود ابزار جدیدی را در اختیار کاربران قرار داده است که نام آن Disavow link است. با استفاده از این ابزار به گوگل می توانید اعلام کنید که لینک های ورودی اسپم به سایت شما را در نظر نگیرد. در صورتی که استفاده صحیح از این ابزار نشود این موضوع باعث خواهد شد که رتبه سایت شما در گوگل بدتر شود.

حملات سئو سیاه به صورت های مختلفی انجام می شود :

  • هک کردن وب سایت
  • ساختن لینک های اسپم به سایت شما
  • کپی کردن مطالب شما و پخش آنها
  • لینک دادن به سایت شما با کلمات کلیدی نامناسب
  • از بین بردن بهترین بک لینک های وب سایت شما

سرعت سایت

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین عواملی که اگر پایین باشد، سریعاً باعث کاهش مخاطبان می‌شود. سعی کنید که حتماً سرعت سایت خود را بالا ببرید، بعضی از اسپمرها، تلاش می‌کنند با هدایت و ارسال کدهای مخرب به سایت شما، سرعت سایتتان را کاهش دهند. حتماً سرعت را با استفاده از ابزارهای مخصوص بررسی کرده و در صورت مشاهده کاهش، اقدام به رفع آن کنید.

راه های مقابله با سئو سیاه

و اما در ادامه راهکارهایی را ارائه می کنیم تا از سئو منفی جلوگیری کند :

  • ساخت ایمیل هشدار دهنده از وب مستر گوگل. با این ابزار گوگل در مواردی مانند : مورد حمله قرار گرفتن سایت از نرم افزارهای مخرب ، ایندکس نشدن صفحات سایت ، مشکلات عدم برقراری ارتباط با سرور سایت ، دریافت پنالتی از گوگل ، با ارسال ایمیل شما را آگاه خواهد کرد.
  • پیگیری لیست بک لینک های سایت خود و فعال کردن دریافت ایمیل هشدار هنگام دریافت لینک جدید.
  • تامین امنیت وب سایت خود از بدافزارها و هکر ها. اگر از وردپرس استفاده می کنید پلاگین Google Authenticator Plugin می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
  • بررسی محتوای کپی و منتشر شده از سایت. رایج ترین تکنیکی که اسپمرها استفاده می کنند کپی کردن محتوا و انتشار آن است. اگر محتوای سایت شما منتشر شده باشد می توانید با ابزارهای موجود مانند com ، به راحتی این موضوع را پیگیری کنید.
  • یافتن اکانت های اجتماعی جعلی ساخته شده با نام برند شما. بسیاری از اسپمر ها با ساخت اکانتهای اجتماعی جعلی سعی در لطمه زدن به محبوبیت برند رقیب می کنند . قبل از دست به کار شدن آنها و جمع کردن فالورها بهتر است آنها را پیدا کنید و حذف کنید.

از سوی دیگر دیدیم که گوگل همچنان سئوی منفی را به چشم یک معضل فراگیر نمی‌بیند و با توجه به اقداماتی که در راستای پیشگیری و مقابله با حملات سئوی منفی انجام داده است، آن را در بدترین حالت مزاحمتی قابل رفع می‌داند. با این وجود توصیه می‌کنیم اگر کسب‌و‌کاری بزرگ هستید یا جایگاهی عالی در نتایج گوگل و رقبایی سرسخت در زمینه‌ی فعالیت خود دارید همواره بهتر است جانب احتیاط را رعایت و در صورت لزوم از راهکارهایی که در این مقاله معرفی شد استفاده کنید.

تیم دیجی وب با سال ها تجربه و بهره مندی از متخصصین مجرب خود، آماده ارائه کلیه خدمات در زمینه دیجیتال مارکتینگ، برندینگ ، تولید محتوا، طراحی سایت و…. برای شما می باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *