تا به حال با اصطلاح افیلیت مارکتینگ روبهرو شدهاید؟ میدانید کسب درآمد از همکاری در فروش یعنی چی؟ ما در این قسمت از مقالات دیجیتال وب یه سراغ یکی از پر درآمدترین نوع بازاریابی رفتهایم تا اطلاعات جامع و کاملی را در مورد افیلیت مارکتینگ با شما به اشتراک بگذاریم. با ما تا انتها همراه باشید.
مقدمهای از افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی
اما افیلیت مارکتینگ به چه معناست؟ چگونه میتوانیم از همکاری در فروش درآمد کسب کنیم؟ برای این کار باید خود یک تولیدکننده باشیم؟ ما به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.
دنیای امروز هر روز پیچیدگیهای خاص خود را پیدا میکند. علم پیشرفت میکند، گجتها و ابزارهای دیجیتالی هوشمند توسعه پیدا میکنند و در این زمان ما هم باید کسب و کار خود را، همراستا با علم و دنیای جدید پیش ببریم. سایت آمازون در سال 1996 برای اولین بار از افلیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی یا سیستم همکاری در فروش در سایت خود بهره برد. سیستم بازاریابی پورسانتی هر روز گسترش پیدا کرد، رونق گرفت و رفته رفته در سراسر جهان وبسایتهایی به وجود آمدند که از این نوع بازاریابی اقدام به کسب درآمد کردند. نگران نباشید! ما هنوز تعریفی از افیلیت مارکتینگ نکردهایم. تنها مقدمهای از شکل گیری این نوع بازاریابی با شما به اشتراک گذاشتیم.

تعریفی از افیلیت مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ از جمله روشهای بازاریابی است که میتواند تاثیر مستقیمی بر روی فروش محصولات مورد نظر شما داشتهباشد. در سیستم بازاریابی پورسانتی، بستری خارج از مجموعه؛ اقدام به معرفی و فروش محصولات شما میکنند و درصدی از فروش را به عنوان پورسانت دریافت میکنند. شاید این تعریف، سادهترین و قابل فهمترین تعریف از افیلیت مارکتینگ و سیستم همکاری در فروش؛ باشد. این بستر میتواند یک وبسایت یا یک بلاگ باشد که تبلیغات کار شما را انجام میدهد و برند و محصولات شما را معرفی میکند. دقیقا” کاری که وبسایت آمازون از سال 1996 تا به امروز در حال انجام آن است. زمانیکه این تبلیغات به ثمر برسد و به فروش محصول منجر گردد، مبلغی از طرف صاحب محصول و برند به ناشر افیلیت (بستر فراهم شده برای تبلیغات محصول) که کار بازاریابی را انجام دادهاست، پرداخت میکند.
خب! فکر کنم تا الآن با سیستم افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی آشنا شده باشید. کماکان با ما همراه باشید. ورود شما به دنیای همکاری در فروش را تبریک میگوییم. امیدواریم بعد از شناخت این نوع سیستم بازاریابی بتوانید کسب درآمد خوبی را تجربه کنید.

آشنایی با شبکه بازاریابی پورسانتی
در سیستم افیلیت مارکتینگ، مسئولیت بازاریابی و تولید کالا میان گروههای مختلف تقسیم میگردد. اگر قصد دارید سیستم همکاری در فروش محصولات خود را راه اندازی کنید یا اگر قصد دارید بستری برای این نوع بازاریابی طراحی کنید؛ بهتر است نکاتی که در ادامه گفته میشود را با دقت مطالعه کنید. همانطور که گفتیم مسئولت بازاریابی و تولید کالا در میان گروههای مختلف تقسیم میشود و در نتیجه شما باید تواناییهای افراد را بسنجید، بستر مورد نظر خود را بررسی کنید و همچنین ایدهی درستی نسبت به خریداران خود داشته باشید. شما با در نظر گرفتن این موارد میتوانید به صورت حرفهای وارد شبکه افیلیت مارکتینگ شوید و سود خوبی از فروش محصولات خود یا دیگران کسب کنید. سه گروه اصلی در این پروسه را با هم مرور خواهیم کرد:
- فروشنده و تولید کننده کالا
- افیلیت یا تبلیغ کننده
- مشتری
فروشنده یا تولیدکننده در افیلیت مارکتینگ (Merchant)
هر کسی که محصولی برای ارائه دارد، میتواند در این سیستم کار خود را آغاز کند. تفاوتی ندارد شما یک تشکیلات بزرگ برای ارائه یا تولید محصولات خود دارید یا اینکه فروشندهی خرده فروش باشید. در این سیستم همه میتوانند درآمد خود را افزایش دهند. شما هم با علم روز بازاریابی پیش بروید و از جدیدترین روشها برای فروش محصولات خود استفاده کنید.
افیلیت یا تبلیغ کننده (ناشران)
همکاران فروش، که به آن ها تبلیغ کننده هم می گویند، می تواند یک شخص یا یک شرکت باشد که برای کالای فروشنده بازاریابی و آن را به شکلی جذاب برای مشتریان بالقوه ارائه می کند. به عبارت دیگر، افیلیت کالا را به گونه ای تبلیغ می کند که مشتری مجاب شود آن کالا ارزشمند و مفید است و قانع شود که آن را بخرد. اگر مشتری در انتها کالا را بخرد، افیلیت سهمی از سود فروش نصیبش خواهد شد.
افیلیت ها معمولا مخاطبان خاصی دارند که برای آن ها بازاریابی می کنند و مطابق با علایق آن مخاطبان عمل میکنند. این کار باعث ایجاد یک برند شخصی میشود که به واسطه آن افیلیت ها می توانند مخاطبینی را جلب کنند که احتمال انجام اقدامی از جانب آن ها بیشتر است.
مشتری در سیستم همکاری در فروش (کاربر)
مشتری ها چه بدانند چه ندانند، آن ها و خرید هایی که انجام می دهند، موتور محرکه افیلیت مارکتینگ هستند. افیلیت ها این کالا ها را در رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها و وبسایت ها در مقابل دیدگان مشتریان قرار می دهند.
روش های پرداخت در افیلیت مارکتینگ
روشهای فعالیت در افیلیت مارکتینگ کاملا” بستگی به اهداف شما دارد. به طور حرفهای تر بخواهیم در این مورد بحث کنیم باید برنامههای افیلیت مارکتینگ را که هر کدام با روشهای متفاوت پرداخت عمل میکنند را بشناسیم.
CPA پرداخت به ازای هر عمل cost per action
یکی از متداولترین روشها، پرداخت به ازای هر عمل است. این روش به نسبت به دیگر روشها از نرخ تبدیل مشتری بالاتری و دقیقتری برخوردار است. از مزایای این روش میتوان به این نکته اشاره کرد که تنها زمانی هزینه پرداخت میشود که اقدام مورد نظر تبلیغ دهنده توسط کاربر رخ دهد. این عمل میتوانید خرید محصول، پر کردن فرم ثبت نام و ثبت اطلاعات کاربر و … باشد. در بیشتر مواع میتوان این عملیات را به سادگی محاسبه کرد اما گاهی از روشهای پیچیدهتری برای آنالیز باید استفاده کرد.
پرداخت به ازای هر فروش CPS
پرداخت به ازای هر فروش یا cost per sale نیز از جمله کاربردیترین و سادهترین برنامههای افیلیت مارکتینگ است. در این روش تولید کننده تنها زمانی مبلغی را پرداخت میکند که محصول مورد نظر در بستر افیلیت به فروش رسیده باشد. در این زمان به ازای هر فروش، مبلغی به عنوان پورسانت توسط افیلیت کسر میگردد و مابقی به تولید کننده پرداخت میشود. در مورد پورسانت به ازای فروش معمولا درصدها بین ۴ تا ۱۰ درصد از فروش کل است که بستگی به اعتبار برند تبلیغدهنده دارد.
پرداخت به ازای هر لید CPL
پرداخت به ازای هر لید یا cost per lead از دیگر برنامههای افیلیت مارکتینگ است. سرنخ یا به اصطلاح مشتریان بالقوه که هنوز تبدیل به مشتریان بالفعل نشدهاند، اهمیت زیادی دارند و به آنها لید (Lead) نیز گفته میشود. بسیاری از سایتهای مختلف و برندهای کوچک و بزرگ تلاش میکنند با روشهای مختلف لیدهای ارزشمند جمعآوری کنند. در این حالت کاربران هدف باید روی لینک تعریف شده کلیک کنند و وارد صفحه فرود موردنظر شوند.
سپس با انجام اقدام موردنظر مانند عضویت در سایت، عضویت در خبرنامه، ثبت نام، ثبت ایمیل یا ثبت موبایل، پورسانتی به سایت ناشر پرداخت میشود. این روش در مواردی جواب میدهد که امکان فروش سریع محصول وجود ندارد و برای اینکه کاربران تبدیل به مشتری شوند باید زمانی صرف برقراری ارتباط و تبلیغات شود. در این حالت از روش پرداخت به ازای هر لید یا Cost Per Lead استفاده میشود.
پرداخت به ازای نمایش آگهی CPM
این روش بیشتر برای برندینگ و معرفی محصول به کار میرود. به طور مثال در این روش بنر تبلیغاتی شما 1000 بار توسط افیلیت به کاربر نشان داده میشود و شما هزینه 1000 بازدید را به فروشنده میپردازید.
پرداخت به ازای کلیک cpc
این نوع برنامه از روشهای تبلیغات کلیکی است که محصول مورد نظر شما به کاربر نشان داده میشود و به ازای هر کلیکی که کاربر بر روی تبلیغ شما انجام دهد، افیلیت از شما مبلغی را دریافت میکند. این نوع روش بیشتر برای آگاهی کاربر از محصولات و برند شما به کار میرود و ممکن است نتیجه آن، فروش محصول شما نباشد.
ادامه دارد